”Gør hvad du er bedst til” sigter mod at give børn og unge mulighed for at være aktive og kreative skabere af musik, dans og computerspil i stedet for blot at være passive forbrugere. - Vi vil gerne være med til at støtte de unge i at udtrykke sig og hjælpe dem til at vise deres evner. Pilotprojektet er støttet af: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, Århus Kommune, Urbanprogrammet (Gellerup, Hasle og Herredsvang).

fredag, april 29, 2005

Der er afholdt statusmøde med Urban Sekr. torsdag den 28/4-2005 med Trine Spohr

Vi har afholdt statusmøde med Urban Sekr. Her er et kort referat af mødet:

Projektet afsluttes 15. januar 2006. Det befinder sig stadig i sin opstartfase, men foreløbig er målene nået som følger:

Det oprettede job stykkes sammen af timer til projektlederen og den ene timelærer.
Den nye forening er ikke oprettet – det er endnu for tidligt at vurdere, hvorvidt stiftelse af en sådan vil være den rigtige form at fastholde de involverede unges engagement.

Samarbejdsprojekterne forventes at udvikle sig i løbet af projektperioden.

Diplomer udleveres til de unge, når de har deltaget tilfredsstillende i de forskellige typer undervisning, der typisk forløber over 9-11 uger to gange ugentligt i 2-4 timer. Deltagerne registreres med navn og bliver krydset af i forbindelse med hver undervisningsgang. Diplomer udstedes indenfor både multimedie, musik og dans.

Der er p.t. oprettet 2 hold i musik med i alt 15 deltagere. Dertil kommer to planlagte forløb for piger i hhv. multimedie og funk/showdance samt yderligere 2 musikhold for både piger og drenge, der forventes at starte 1. juli og løber sommerperioden igennem. For så vidt angår hold i multimedie, har det indtil videre vist sig vanskelig at rekruttere de fornødne undervisere, men dette problem forventes løst snarest.

For så vidt angår de planlagte 2 events, er temaerne og/datoerne herfor endnu ikke fastlagt, men de foreløbige overvejelser går i retning af at deltage på Hasle Kulturdag og ved åbningsceremonien i Multiaktivitetscenteret. Projektlederen arbejder videre med dette.

På ovenstående baggrund vurderes projektet at være i overordentlig god fremdrift, ligesom det umiddelbart synes realistisk at nå de fastsatte mål inden for den angivne projektperiode. Dog ønskede projektlederen at tage dette tema op til fornyet drøftelse i forbindelse med efterårets statusmøde, idet han anså det som et succeskriterium, at ikke kun resultaterne blev nået, men at der også finder en tilstrækkelig forankring heraf sted inden udgangen af projektperioden.

Hip-hop aktiviteten er påbegyndt fredag den 29. april 2005

Det første hold i hip -hop og dans er startet fredag 29/4-2005. På det første hold var der mødt 12 unge drenge op. Underviseren hedder Mohamed Ismail som igennem længere tid har danset hip hop, yu yitsu, break-dance og m.m. Holdet kører frem til den 24/6-2005. Der vil muligvis også oprettes et hold i sommerferien med hip hop og hvor Mohamed vil komme til at stå for undervisningen. Der kan stadigvæk optages kursister på holdet (max. 20 personer)

torsdag, april 28, 2005

Møde med Kambiz, integrationskonsulent ved Århus Bibliotek

Der er aftalt et møde med Kambiz, integrationskonsulent ved Århus Biblioteker i Millenium torsdag den 28.april 2005, kl. 10.00. Mødet handler om de unge, der hænger ud på biblioteket kan rekrutterer unge til pilotprojektet.